На 1 октомври 1980 г. българският гранд ЦСКА елиминира европейския клубен шампион Нотингам Форест. Победата с 1:0 на тима на Аспарух Никодимов отеква в целия континент. Единственият гол във вратата на Питър Шилтън пада след точен удар на Ружди Керимов в 32-ата минута. Любопитно е, че този исторически мач не е видян от българските запалянко поради липса на телевизионна картина от "Сити Граунд". Едва през 2014 година записът от мача се появи в България. Това стана с помощта на "червения" фен Асен Табаков и със съдействието на сдружение "Червени сърца".

Счита се, че това е може би най-силният мач на български клубен отбор като гост в цялата история на евротурнирите. Две седмици по-рано ЦСКА печели с 1:0 срещу Форест в София с попадение на Цветан Йончев. Това е краят на европейската приказка на английския тим, спечелил в две поредни години европейската титла. За "червените" пък детронацията на славния тим на Брайън Клъф е втора, след като през 1973 г. под ножа на българите ляга митичният отбор на Аякс. Никой друг клуб от България не е елиминирал действащ европейски шампион. ЦСКА го прави и трети път - срещу Ливърпул през 1982 г.

На "Сити Граунд" на българската врата е Георги "Джони" Велинов. Защитата: Иван Зафиров - Копата, Георги Димитров - Джеки, Ангел "Гелето" Рангелов и Цоньо Василев - Третата хирургия. Пред тях Никодимов разполага Георги Илиев - Майкъла. В средата на терена конците на "червения" отбор дърпат Никола Велков и маестро Пламен Марков. С номер 9 атаката води Спас Джевизов, а по крилата: Йончев и Керимов.