Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау защити футболистите си, които снощи загубиха с 1:2 у дома от Милан и в крайна сметка се простиха с надеждите да продължат да играят в евротурнирите.

Попитан дали са играли за равенство, докато мачът отиваше към края си, Еди Хау каза: "Със сигурност искахме да продължим в Шампионската лига. Това беше нашата голяма цел преди и по време на самата среща. Не съм сигурен, че за едни последни минути можете да промените това желание у футболистите. Ако погледнете головете, които допуснахме, те идват от грешки, които могат да се случат във всеки момент, независимо дали сме в атака или в защита", заяви специалистът.

🗣️ "It is tough to take at the moment. We are desperately disappointed."

😔 Eddie Howe could not hide his feelings towards Newcastle's early Champions League eliminationhttps://t.co/3ZN18gLkAc pic.twitter.com/HVcM9lRjUd

— Mirror Football (@MirrorFootball) December 14, 2023

"Разбира се, че поемам отговорност за това, но честно казано, бих предпочел да атакуваме през цялото време. Въпрос на развой на мача и на издръжливост е преди всичко. Но и влияние на съперника".

"Разочаровани сме от този край на срещата. Голът за 1:2 дойде в труден за преодоляване момент. Но гарантирам, че момчетата играха много добре преди почивката. Не се справихме по същия начин обаче след това. За 1:1 също беше доста нетипичен гол, който повлия на целия развой на срещата. В последните 30 минути беше атака за атака от едната врата до другата, а в крайна сметка губещите бяхме ние", завърши Еди Хау.
БТА