Старши треньорът на Динамо (Брест) Сергей Ковалчук се надява възпитаниците му да успеят да неутрализират силните страни на Лудогорец и да стигнат до успеха в баража за влизане в групите на Лига Европа. Шампионът на Беларус приема разградчани в Минск тази вечер.

"Ще се изправим срещу сериозен съперник, добър отбор, който неоднократно е участвал в груповите фази на евротурнирите. Лудогорец разполага с отлична атака и със силни индивидуално футболисти. Ние от своя страна ще се постараем да неутрализираме всички силни страни на противника и ще положим максимални усилия да атакуваме, за да стигнем до успеха. С играчите гледахме мачове на Лудогорец от българския шампионат и от евротурнирите и те прекрасно знаят нивото на съперника", коментира Ковалчук.

Украинският халф Олександър Нойок и албанският нападател Елис Бакай, които пропуснаха победата с 4:2 като гост над БАТЕ Борисов в местния шампионат в събота заради травми, вече са на разположение. "Като цяло съм наясно кои ще започнат. Със сигурност ще подберем оптималния състав за мача", каза Ковалчук.