Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола похвали представянето на 20-годишния Мика Хамилтън, който отбеляза първия гол за тима при победата с 3:2 като гост на Цървена звезда в Белград в последна среща от група “G” на Шампионската лига. 

📸 Pep Guardiola was shown the picture of him talking to a young Micah Hamilton after the latter's first Man City goal#mcfc | #ucl pic.twitter.com/4aJhyEB6cD

— Mirror Football (@MirrorFootball) December 14, 2023

Любопитното обаче бе, че след мача журналистите припомниха на испанския наставник, че Мика Хамилтън е бил едно от момчетата, които връщат топките на терена на "гражданите" и дори му показаха снимка от 2017 г. по време на мач с Кристъл Палас (5:0). На нея самият специалист обяснява на невръстния юноша, че трябва да връща по-бързо в игра коженото кълбо. Самият Гуардиола бе много изненадан от това и каза: "Не знаех! Преди шест години? Уау! Пораснал е доста".

За Хамилтън мачът в Белград бе първи при мъжете, а по-късно в двубоя спечели и дузпа за своя тим. "Какъв гол и какъв мач. Много съм щастлив за него. Той тренира често с нас, а видяхме и качествата му един на един. Отбеляза фантастичен гол и изработи дузпа", заяви още Пеп Гуардиола по повод младока на пресконференцията след срещата. 

In 2017, Pep Guardiola gave a pep talk to a young ball boy.

In 2023, that same ball boy scored on his debut for Man City and his name is Micah Hamilton. ⭐ pic.twitter.com/DcIEkyBNql

— Football Tweet ⚽ (@Football__Tweet) December 13, 2023

"Когато не можеше да влезе в единоборство, той подаваше допълнителен пас, а в защита бе агресивен. Поздравления за цялата академия на клуба за работата в последната година - много футболисти дойдоха в състава, други продадохме и вече играят във Висшата лига и Чемпиъншип", добави испанският специалист.

По повод Калвин Филипс, който реализира отсъдената за Манчестър Сити дузпа в 85-ата минута и направи резултата 3:1, Пеп Гуарсиола коментира: "Той е много добър изпълнител на дузпи. Знам, че Фил Фоудън имаше амбиция да я изпълни, но Калвин е страхотен в това отношение. Мачът не беше приключил и това бе за неговото самочувствие."

"Двубоят бе труден. Те ни пазеха по целия терен. Бяха агресивни, имаше доста нарушения. Не беше лесно да се играе, но в правилния момент демонстрирахме качествата си", каза още Гуардиола.

"Много съм доволен от усилията на всички и от представянето като цяло", завърши той.
БТА