Боксовата легенда Петър Лесов, най-младият българин, спечелил олимпийско злато в цялата ни история, гостува в специалното студио на bTV, посветено на галавечерта с участието на Кубрат и Тервел на 15 декември (петък) в Коста Меса (САЩ).

"Братя Пулеви ненапразно заминаха за Америка да се готвят. Там най-важният фактор е спаринг партньорът.", заяви Лесов.

"Тежките категории винаги са предпочитани за професионалния бокс. Мисля, че попаднаха в точното време на точното място. Не съм съгласен, че Кубрат е трябвало да започне на 18-19-годишна възраст. Това е нож с две остриета и можеше да приключи и много по-бързо, ако се паднеше срещу някой добър боксьор."

"Давам пример с Марвин Фрейзър - сина на великия Джо Фрейзър. Станахме заедно световни шампион на 18 години. Неговият син играеше абсолютно по същия начин, отказа ги всичките. После го хвърлиха на 19 години директно за световна титла да играе. Два нокаута и така приключи.", допълни легендата.

В ранните часове на петък Кубрат ще се изправи срещу Анджей Вавжик. Кобрата не се е боксирал от лятото на 2022 г., когато отстъпи на Дерек Чисора в Лондон. На професионалния ринг балансът му е 29 победи и 3 загуби.

Съперникът му Вавжик е с актив от 34 победи и две поражения в кариерата си. 36-годишният поляк е висок 195 см. Една от загубите на Вавжик е през 2013 г. срещу руснака Александър Поветкин, когато бе нокаутиран.

Зала "Хангара" в Коста Меса е добре позната на Кобрата. Той победи там Богдан Дину, а след това постигна още две победи на американска територия срещу Райдъл Букър и Джери Форест. Последната среща беше през май 2022 г.

Именно в "Хангара" около мача си с Дину Кубрат се запозна с репортерката Джени Суши, а по-късно беше обвинен от нея в сексуален тормоз и изтърпя наказание.

Тервел Пулев ще се бие с коварен противник - Дионардо Майнър (6 победи, 2 с нокаут, 3 загуби и 2 равни).

Американецът е с обратен гард. Той е на 34 години и живее в Тексас, но е от Калифорния. Въпреки че активът му не е толкова впечатляващ, успя да изненада трима непобедени боксьори и да ги надиграе убедително.

Това ще е четвърти американски противник при професионалистите за бронзовия медалист от Игрите в Лондон през 2012 г.

В предишния си мач, отново в Коста Меса, по-малкият брат от прочутата боксова фамилия счупи ребро, но въпреки това нокаутира Джоел Ходжгрийн.