Старши треньорът на есенния първенец Черно море Илиан Илиев Илиев направи равносметка в предаването "Домът на футбола" за изминалия полусезон.

Той коментира и предстоящата зимна подготовка и селекция.

"Доволни сме, винаги има първи път. Трябва да отдадем заслуженото на футболистите, които бяха перфектни през целия полусезон. Това място ни задължава да се подготвим добре за втория полусезон, където ще е още по-трудно. Характерът е за играчите. Ние искаме да сме в тройката, да задържим това място. Има доста отбори с амбиции зад нас, с по-големи бюджети. Със сигурност ще ни е трудно", започна Илиев.

"Как се постигна? Черно море и преди мен е показвал, че има единомислие между треньор и ръководство, а в последните години и с публиката. Едно цяло сме и това помага. Спортно-технически няма кой да ми се меси. Това са доста важни неща във футбола, за да постигаш успехи".

"Разликите са малки. ЦСКА 1948 и Левски имат 2-3 пъти по-големи бюджети. Те имат и по-дълги скамейки, а при нас отвън са по-млади момчета. В някои мачове опитът им не позволява да помогнат колкото могат като качества. Нищо не е свършило, а тепърва започва", продължи треньорът на Черно море.

"Искаме да вземем един нападател, защото Брено се контузи, както и един външен халф. Търпеливо гледаме. На този етап малко трудно се прави селекция зимата. На 5 януари се събираме. От 21 до 2 февруари ще бъдем на лагер в Турция. Контролите в България сме ги направили. За Турция тепърва започваме да ги организираме".

"Когато дойдохме преди 6-7 години си казахме, че на тези деца трябва да се дава шанс. Радвам се, че някои си го хванаха. Има други момчета, които могат да направят повече. Има деца, които заслужават да получават повече шансове. Всичко зависи от тях".

"Всяка една победа е невероятно, особено като виждаме как ни подкрепят хората. Не влизаме в дадени еуфории като победим в даден мач или обратното. Има доста млади треньори, които след 3-4 мача мислят, че са като Гуардиола, а като паднат 2-3 мача мислят, че футболистите им са виновни".

"Да сме здрави, а другите неща може да ги постигнем", отговори треньорът на Черно море на въпроса, какво си пожелава за следващата година.