Днес завършва груповата фаза в Лигата на конференциите. Доста отбори вече са си осигурили класиране за следващия етап, но и доста битки за разпределение на местата предстоят. Победителите в групите се класират за осминафиналите на турнира, а завършилите на второ място отиват на плейофи, където към тях ще се присъединят отборите завършили на трето място в групите на Лига Европа.

В група "Н" българският шампион Лудогорец има шанс за класиране напред, но за тази цел трябва да победи лидера в групата Нордселанд. Датският тим обаче не може да си позволи да загуби, защото това най-вероятно би означавало отпадане. В другия двубой Фенербахче приема аутсайдера в групата Спартак (Търнава). При победа турският гранд се класира за следващата фаза, независимо от случващото се в другия мач.

ПАОК с Кирил Десподов се представя отлично в турнира и вече си осигури първото място в група "G". Гръцкият тим е домакин на ХИК в последния си двубой от груповата фаза и ще иска да завърши тази фаза без загуба. Другата среща в групата е между Айнтрахт, който само преди няколко дни отнесе Байерн с 5:1, и шотландския Абърдийн. Тимът от Франкфурт си е осигурил второто място в групата и участие на плейофите.

Лил и Слован (Братислава) са си осигурили продължаване напред, като само трябва да определят кой ще завърши на първо място в група "А". Французите имат аванс от една точка и в последния кръг са домакини на КИ от Фарьорските острови. Слован пък приема Олимпия (Любляна).

Пободна е ситуацията в група "В", където Гент и Макаби Тел Авив ще завършат на първите две места. Виктория Пилзен пък вече спечели група "С". Там битка за второто място е между три отбора - Динамо (Загреб), Астана и Балкани. Брюж пък има нужда от равенство, за да завърши на първо място в група "D". Белгийците са лидер и с три точки аванс пред Бодьо/Глимт, който също се е класираз за следващата фаза.

Представящият се блестящо във Висшата лига Астън Вила гостува на Жрински. Бирмингамци са на първо място с три точки аванс пред Легия Варшава. Вероятно Унай Емери ще даде почивка на доста от основните си играчи, но въпреки това се надява тимът му да завърши подобаващо груповата фаза. Легия приема АЗ Алкмаар и ще продължи напред в турнира, ако не загуби. Нидерландците обаче се класират при успех в Полша.

Фиорентина има билет за следващата фаза, но първото място в група "F" не е гарантирано. "Виолетовите" гостуват на Ференцварош. Ако унгарците спечелят, ще изпреварят тима от Флоренция. Ако Ференцварош загуби, може да бъде настигнат от белгийския Гент, който е домакин на Чукарички.