Слушай на живо: Лудогорец - Нордселанд

Лудогорец посреща Нордселанд в последен двубой от група H на Лигата на конференциите. Мачът на стадион "Хювефарма Арена" е от 19:45 ч. и ще бъде ръководен от румънския арбитър Овидиу Хацеган. "Орлите" влизат в срещата като втори в своята група с актив от 9 точки, докато днешният им съперник е лидер - с точка повече. Трети е Фенербахче (9 т.), а на последното място е Спартак Търнава (1 т.).

Разградчани се нуждаят от задължителен успех, за да си гарантират участие в Европа и през пролетта. За да се случи това обаче футболистите на Георги Дерменджиев трябва да покажат друго лице спрямо последния път, когато се изправиха срещу Нордселанд. В Дания българският шампион допусна най-тежката загуба в историята си - 1:7.

Сега пред Лудогорец стои възможността да завърши на първата позиция в група H и отборът ще направи всичко възможно да грабне този шанс. Задачата обаче няма да бъде никак лесна, тъй като само преди две седмици Нордселанд разгроми и турския гранд Фенербахче с 6:1. До момента в надпреварата "орлите" записаха три победи и две загуби. Със същите показатели са и "фенерите", но заради по-добрата си голова разлика българите са на по-предна позиция.

Домакините са в приповдигнато настроение, след като записаха ценен успех при гостуването си на ЦСКА - София (1:0) през уикенда. В лагера на Лудогорец са обединени около мнението, че срещу датчаните мачът ще бъде коренно различен от този с "червените", но все пак са оптимисти, че след края на срещата ще имат поводи за радост. Разградчани имат 10 победи и едно поражение в последните си 11 двубоя във всички турнири.

Нордселанд също е в добро настроение, след като се класира за полуфиналите на Купата. Тимът, воден от Йоханес Торуп, се справи с втородивизионния АБ Копенхаген и с общ резултат 5:1 продължи към следващата фаза на турнира, където ще срещне Орхус. Датчаните обаче са мотивирани да запазят лидерската си позиция и да се класират директно за осминафиналите в Лигата на конференциите.

Дерменджиев ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми. 68-годишният специалист има на разположение точно 15 здрави и ненаказани играчи - 11 титуляри и евентуално 4 резерви. Седем човека са твърдо аут - наказаният Кайо Видал, Рик Джонатан, който не е картотекиран, както и контузените - Антон Недялков, Симон Слуга, Диниш Алмейда, Ден Групер и Марсел Хайстер. Други четирима футболисти са под сериозна въпросителна - Аслак фон Витри, Бърнард Текпетей, Тодор Неделев и Иван Йорданов.

Каквито и проблеми да имат, в Лудогорец знаят, че излизат в едни изключително важни 90 минути и ако всеки даде максимума от себе си, ще бъде взет много сладък реванш за срамното 1:7 от Нордселанд в Дания.

ЛУДОГОРЕЦ - НОРДСЕЛАНД

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Падт; Фон Витри, Вердон, Сундберг, Сон; Нареси, Гонсалвеш; Текпетей, Пьотровски, Делев; Дуа

НОРДСЕЛАНД (4-3-3): К. Ериксон; Хей, К. Хансен, Нагало, Фрезе; К. Рамсусен, Тверсков, Д. Свенсон; Виладсен, Б. Нигрен, Шелдеруп

СЪДИЯ: Овидиу Хацеган
СТАДИОН: "Хювефарма Арена", Разград
НАЧАЛО: 19:45 часа