Аталанта вече се класира за осминафиналите на Лига Европа, така че Джан Пиеро Гасперини не е извикал девет играчи от първия отбор, плюс шестима контузени за последния мач от груповата фаза с Ракув днес. 

Италианският тим спечели група "D" на Лига Европа кръг преди края, след като събра 11 точки в пет мача. Дори и да завършат с еднакъв точков актив със Спортинг (Лисабон), играчите на Гасперини имат по-добри показатели в преките двубои, така че те ще бъдат първи в класирането, независимо от резултатите в последния кръг. 

📋 Questi i 21 nerazzurri in partenza per la Polonia!

✈️ Our travelling squad for #RakowAtalanta! @intesasanpaolo | #UEL #GoAtalantaGo ⚫️🔵 pic.twitter.com/fpsPaPoJty

— Atalanta B.C. (@Atalanta_BC) December 13, 2023

Поради тази причина няколко редовни титуляри на Аталанта дори не отлетяха за Полша в сряда - Хуан Мусо, Берат Джимсити, Джорджо Скалвини, Давиде Дзапакоста, Матео Руджери, Едерсон, Теун Коопмайнерс, Мартен Де Роон и Адемола Лукман останаха в Бергамо, както и контузените Мичел Бакер, Джанлука Скамака, Рафаел Толой, Хосе Паломино, Сеад Колашинац и Ел-Билал Туре. 

Гасперини попълни отбора с много играчи от отбора до 23 години, включително с 20-годишния защитник Джовани Бонфанти, който се очаква да започне титуляр, след като дебютира в Серия “А” срещу Наполи в края на ноември. Като цяло Гасперини е извикал 10 играчи от младежкия тим на Аталанта за мача днес.