Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе беше в много лошо настроение след мача срещу Борусия (Дортмунд), въпреки че равенството 1:1 класира френския тим за 1/8-финалите на Шампионската лига. Мбапе отиде при феновете на парижани и им благодари за подкрепата, но след това не спря в миксзоната и бързо се качи в автобуса. 

Френските медии разкриха, че недоволството на нападателя е било породено от желанието на старши треньора Луис Енрике в последните минути отборът да задържа топката и да не предприема никакви рискове в търсене на победата. Това се случи, след като Милан поведе при гостуването си на Нюкасъл в другия мач от групата и евентуално загуба щеше да изхвърли ПСЖ от турнира. 

“Реакцията на Мбапе? Нормално е играчите да са разстроени, защото имахме 5 чисти положения и не ги реализирахме. Един футболист може да е ядосан, защото иска да вкараме повече голове, но аз съм този, който трябва да прецени рисковете. Би било глупаво да получим гол в 85-ата минута и да отпаднем. Преди това, изобщо не се притеснявахме какво става в другия мач. Но след второто попадение на Милан нещата се промениха. Изивках на играчите да се опитат да спечелят, но без да рискуват излишно”, обясни Луис Енрике

“Когато емоциите отминат, ще си дадем сметка, че класирането ни е успех. Това беше най-трудната група. Да, искахме първото място, но съм щастлив, че продължаваме напред”, каза още испанският специалист. 

Luis Enrique: “Mbappé’s frustation? It’s normal for the players to be frustrated. We had 5 chances to score, 5 chances. We would be a bit stupid to concede a goal in the 85th minute. If a player is frustrated, it’s up to me to manage this risk-taking as a coach. I have to manage… pic.twitter.com/azgoav7k2r

— PSG Report (@PSG_Report) December 13, 2023

ПСЖ събра 8 точки и изпревари Милан заради по-добрите си показатели в преките двубои. Победител в групата стана Борусия с 11 точки, а на дъното финишира Нюкасъл с едва 4 пункта.