Футболистите на Манчестър Юнайтед сами си направиха труден мача с Байерн (Мюнхен), в който се нуждаеха от задължителна победа и определен развой на събитията в двубоя между ФК Копенхаген и Галатасарай, заяви защитникът Джони Еванс. "Червените дяволи" не само не спечелиха и отпаднаха от Шампионската лига, а и трябва бързо да се пренастройват, защото им предстои много тежък мач в Ливърпул. 

"Като част от Манчестър Юнайтед, ние очакваме да излезем от всяка група", заяви защитникът на англичаните. 

"Сами си го направихме трудно. Влязохме в последния мач с надежди за задължителна победа, но ни трябваше определен резултат и в другия двубой. Това прави шансовете за продължаване напред много малки. Срещнахме добър отбор в лицето на Байерн и щом те вкараха, нещата станаха още по-трудни". 

Запитан дали победа на Копенхаген над Галатасарай, която елиминираше Юнайтед при всички положения, утешава по някакъв начин футболистите, Еванс каза: "Може би, защото иначе щеше да ни е яд още повече. От друга гледна точка обаче, в този мач вложихме всички сили. Не им дадохме да направят много положения и мисля, че щеше да победи този, който вкара първи. Точно така и стана". 

Футболистите на Юнайтед бяха сломени на излизане от "Олд Трафорд" и не пожелаха да говорят за медии, които не притежават права за Шампионската лига. Те не желаеха да отговарят на въпроси за 12-ата им загуба във всички турнири дори за клубната телевизия. 

Нещата обаче не стават по-леки. През уикенда Юнайтед гостува на Ливърпул на "Анфилд", където през март отнесе седем гола. "Червените дяволи" ще бъдат без капитана Бруно Фернандеш, който е наказан. Значителна част от неговите съотборници пък са контузени и Юнайтед е аутсайдер в голямото дерби на английския футбол. 

"Гостуванията в Ливърпул винаги са били важни за нас. Имаме няколко дни до мача. Трябва да се изправим и да изтупаме прахта. Предстои ни голям, огромен мач. Сигурен съм, че след ден или два, когато болката отшуми, ще чакаме с нетърпение двубоя", завърши Еванс.