Барселона излиза срещу белгийския Роял Антверп в последния си мач от група "Н" на Шампионската лига. С победата над Порто в предишния кръг каталунците си гарантираха място на 1/8-финалите, а днес дори и равенство на "Босуил" ще им бъде достатъчно, за да финишират на първото място.

Роял Антверп загуби всичките си мачове до момента при голова разлика 3:15, но въпреки ще се опита да зарадва феновете си с положителен разговор срещу един от грандовете на европейския футбол. Целта пред хората на Марк ван Бомел е да не останат единственият отбор в турнира през този сезон без нито една точка.

Въпреки добрата си форма в белгийското първенство, Роял Антверп изостава на цели 11 точки от лидера Роял Юнион СЖ. През уикенда "червените" надвиха с 3:1 като гост Серкъл Брюж, като резултата откри Юрген Екеленкамп, който ще пропусне днешния двубой заради наказание. По същата причина Ван Бомел няма да може да използва Арбнор Муя.

Срещу Барса в предни позиции стартират Чидера Еджуке, Винсент Янсен и Гирано Керк, а в средата на терена ще действат Мандела Кейта, Алхасан Юсуф и младата звезда Артур Вермеерен.

STARTING 1⃣1⃣! ✨🔴⚪#UCL #AntwerpBarça pic.twitter.com/1WorXN7AgT

— Royal Antwerp FC (@official_rafc) December 13, 2023

Барселона пристигна в Белгия с намерението да се реваншира пред феновете си за загубата с 2:4 от Жирона, която отдалечи тима от върха в Ла Лига. Старши треньорът Чави Ернандес е предприел цели 7 размествания в състава си в сравнение с каталунското дерби. На върха на атаката е Роберт Левандовски, подкрепян от Феран Торес и Ламин Ямал. Фермин Лопес, Ориол Ромеу и капитанът Сержи Роберто оформят халфовата линия, а защитното каре пред Инями Пеня включва Ектор Форт, Жул Кунде, Андреас Кристенсен и Алехандро Балде.

Сред резервите са Жоао Кансело, Педри, Илкай Гюндоган, Рафиня и Жоао Феликс. 

🚨 BARÇA XI 🚨#AntwerpBarça | @ChampionsLeague pic.twitter.com/3AAyGpl4AR

— FC Barcelona (@FCBarcelona) December 13, 2023