Легендарният италиански наставник Ариго Саки коментира представянето на местните отбори в груповата фаза на Шампионската лига. Той се изказа ласкаво за Интер, отчете подобрение в играта на Наполи, похвали представянето на Лацио в турнира и изрази надежда, че Милан ще се присъедини към тях в елиминационната фаза.

„Бих казал, че в Серия "А" могат да бъдат доволни, че три отбора вече се класираха за осминафиналите, което е страхотно постижение. Още един отбор ще се бори за място на елиминациите и дано да успее, въпреки че няма да е лесно. Но има още много неща за подобряване, трябва да внимаваме за спиране на развитието. Не гледам само резултатите, но и играта. По отношения на нея могат и трябва да бъдат направени стъпки напред. Не бива винаги да се фокусирани само върху контраатаките и героичните защити. Необходими са и други решения.

Sacchi: "Inter, servono altre armi. In Europa non puoi colpire solo in contropiede" https://t.co/03s5TIAb6u

— La Gazzetta dello Sport (@Gazzetta_it) December 13, 2023

Интер? В отбора трябва да увеличат офанзивните решения и не бива да разчитат само на това да удрят опонентите само с контраатаки. Вярвам, че Симоне Индзаги е добър треньор и съм убеден, че ще успее да вдигне нивото. Ако играчите го следват, нямам съмнение относно този аспект. Ще видите, че Интер ще направи забележителен скок напред. Там имат класни фигури с голяма физика и отлична техника. Накратко, разполагат с всичко, за да се справят добре. Рисковете в осминафиналите са очевидни и те са Арсенал, Байерн (Мюнхен), Реал Мадрид, Манчестър Сити и може би Барселона, ако отборът завърши първи в групата си. Но, честно казано, Интер не бива да се страхува от тези отбори. В тима разполагат с възможностите и качествата да се съревновават с всички, стига да се подобрят по отношение на контрола на топката и пресата. „Нерадзурите“ имат чудесни играчи, нека не го забравяме. Лаутаро Мартинес, Маркюс Тюрам, Хакан Чалханоолу и Николо Барела са шампиони.

Наполи? Започваме да виждаме някои сюжети, които помним от миналия сезон, но това ще отнеме още известно време. При всички случаи мисля, че Наполи може да каже своята дума в Шампионската лига. Там разполагат с футболисти от голяма класа. Убеден съм, че Валтер Мадзари ще се опита да върне ентусиазма и идеите сред целия състав, а задачата на момчетата ще бъде да го последват. Щом играеха толкова добре през миналия сезон, значи са способни на това и сега. Важното за Наполи е да се фокусират върху себе си и да се опитат да преоткрият плавното движение и красотата, които ги характеризираха в миналото. Виктор Осимен си възвръща формата, а Хвича Кварацхелия рано или късно ще се завърне на своето ниво.

📰 Today’s @Gazzetta_it…

🗣 “Sacchi: 'Trust in #ACMilan but be up to par. Rossoneri too inconsistent, it can't all be Pioli's fault'." pic.twitter.com/TOmRIy4Da3

— SempreMilan (@SempreMilanCom) December 11, 2023

На Лацио ще му бъде доста трудно срещу Атлетико Мадрид. Трябва да се каже обаче, че Маурицио Сари сътвори нещо като чудо. Да класираш Лацио на осминафиналите кръг преди края на груповата фаза е страхотен резултат. Като се има предвид, че Атлетико има голям опит, а в групата е и много опасен тим като Фейенорд. Очаквам срещу Нюкасъл, Милан да се завърне към това да бъде отбор и да играе като колектив, показвайки жертвоготовност. Класиране за елиминациите би било значим резултат, след като „росонерите“ показаха своето непостоянство през първата част на сезона, което често ги наказваше“, коментира Саки пред „Гадзета дело спорт“.