Лорис Кариус потенциално може да започне на вратата на Нюкасъл в тазвечерния решителен сблъсък от Шампионската лига срещу Милан. Титулярният страж на „свраките“ Ник Поуп е контузен и ще пропусне няколко месеца, а Мартин Дубравка пропусна вчерашната тренировка и също е под въпрос заради травма. Ако словакът не успее да премине късния фитнес тест, това ще означава, че Лорис Кариус ще застане на вратата на Нюкасъл. Другият вратар, с когото Еди Хау разполага – Марк Гилеспи, не е картотекиран за Шампионската лига.

Кариус за последно игра в турнира в прословутия финал през 2018-а година между Ливърпул и Реал Мадрид, в който германецът провали мърсисайдци, загубили с 1:3. Тогава германецът подари топката на Карим Бензема за първия гол на Реал, а след това се намеси ужасяващо и при удар от далечна дистанция, с който Гарет Бейл отбеляза втория си гол в мача. В началото на второто полувреме на финала Серхио Рамос удари с лакът Кариус, като след това Юрген Клоп се опита да обясни грешките на вратаря със сътресение след удара в главата му. Кариус така и не игра повече за Ливърпул.

През миналия сезон германецът, който в момента е само на 30 години, изигра само един мач за Нюкасъл и той бе във финала за Купата на лигата срещу Манчестър Юнайтед.

На въпроса кой ще застане на вратата днес Еди Хау отговори така по време на вчерашната си пресконференция: „Това е малко неясно. Това не е позиция, на която искам да правя промени. Нека видим какво ще се случи“.

Всички късни мачове в сряда от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние! Да, на платформата Champions TV, която по традиция ще стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер от 22:00 часа!