Норвежката голова машина на Манчестър Сити Ерлинг Холанд не се включи в днешната тренировка на отбора преди гостуването на тима на Цървена звезда в Белград, в последна среща от груповата фаза на Шампионската лига. В група "G" няма неясноти, тъй като всеки от четирите отбора е наясно накъде ще поеме и преди последния кръг. 

Предполагаше се, че Холанд ще пропусне гостуването в Сърбия, след като не беше включен в състава и при успеха над Лутън в неделя заради контузия в крака. Когато го попитаха през уикенда докога няма да бъде на разположение, мениджърът на Сити не беше сигурен какъв срок от време да посочи, но изрази надежда, че ще бъде готов за първия им мач от Световното клубно първенство в Саудитска Арабия другата седмица. Този намек от страна на испанския специалист означава, че 23-годишният футболист със сигурност няма да се появи и на мача с Кристъл Палас на "Етихад" в събота, в двубой от 17-ия кръг на Висшата лига. 

Крилото Жереми Доку също не се появи на тренировката в частта, която медиите имат право да заснемат. Доку пропусна последните два мача на тима поради мускулен проблем, който би трябвало да отшуми след още седмица или 10 дни. Иначе отборът направи занимание на базата на клубната академия тази сутрин, преди която Гуардиола говори неформално с някои от репортерите. 

Липсваше също така и вратарят Едерсон Мораеш, което подсказва, че бразилецът по всяка вероятност ще получи почивка в утрешния мач на стадион "Райко Митич" в Белград. При това положение резервата Щефан Ортега ще грабне своя шанс. 

Срещата няма особена стойност за крайното класиране в групата, тъй като шампионите на Англия са първи и отдавна класирали се за елиминациите. Домакините от Цървена звезда са с 1 точка на 4-ото място и вече са отпаднали от европейските турнири. РБ Лайпциг е на 2-ото място с 9 точки, а трети е Йънг Бойс с 4 и продължава в Лига Европа.

Всички късни мачове от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние! Да, на платформата Champions TV, която по традиция стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер!