ПСВ Айндховен приема Арсенал в последен мач от груповата фаза на Шампионската лига. Английският гранд вече си осигури първото място в групата, но не така стоят нещата за тима от Ротердам, който се нуждае поне от равенство в днешния ден, за да се класира за 1/8-финалите в турнира.

Мениджърът на “артилеристите” Микел Артета прави осем промени в своя състав в сравнение с тези, които започнаха при загубата от Астън Вила. Единствено Уилям Салиба, Габриел и Кай Хаверц запазват местата си в тима, а Седрик Соареш и Мохамед Елнени за пръв път през сезона стартират от първата минута. Деклан Райс, Букайо Сака и Габриел Жезус пък остават на скамейката, където е и възстановения от травма Емил Смит Роу и няколко юноши.

🟢 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 🔵

💪 @biel_m04 at the back
© Jorginho captains the side
⚡️ @reissnelson9 in attack

Come on you Gunners ✊ pic.twitter.com/KY15EBBH5Z

— Arsenal (@Arsenal) December 12, 2023

Петер Бош също прави пет промени в своя тим в сравнение с титулярите при победата над Хееренвен. Тезе, Обиспо, Мауро, Пеппи и Вертесен влизат в тима, а Дест, Боскали, Тил и Де Йонг сядат на пейката, докато Веерман е аут поради травма. Ланга и Бела-Кочап също са с контузии, а Ървинг Лозано е наказан.

Armando & Mauro back in the XI! 😍#PSVARS #UCL https://t.co/HdKrLaibQp pic.twitter.com/AkrVE4BFDS

— PSV (@PSV) December 12, 2023