Севиля обяви в официално съобщение, че феновете на тима ще могат да присъстват на гостуването на Ланс в последния мач за двата тима от груповата фаза на Шампионската лига. Андалусийци бяха изправени пред угрозата да нямат фенове на стадиона, тъй като местните власти във Франция бяха взели решение да не допуснат гостуващи привърженици заради притеснения от хулигански сблъсъци. След като Севиля обжалва обаче, вече няма пречки за феновете на тима да гледат своите любимци на стадиона.

"Държавният съвет на Франция уважи жалбата, подадена от Севиля, заедно с Френската национална асоциация на привържениците, срещу административното решение на префектурата на Па дьо Кале, което не позволява на феновете на Севиля да присъстват на днешния мач между нашия отбор и Ланс, в последния ден от груповата фаза на Шампионската лига. Ето защо феновете на Севиля, които имат билети за мача, могат да отидат в Ланс и да присъстват на срещата. Севиля получи решението след изслушване тази сутрин.

ℹ️ La afición sevillista podrá estar presente esta tarde en el Estadio Bollaert-Delelis.#UCL #WeareSevilla

— Sevilla Fútbol Club (@SevillaFC) December 12, 2023

Клубът е доволен, че неговите фенове във Франция и в околностите на Ланс най-накрая ще могат да присъстват на мача, но също така съжалява и ще се оплаче на УЕФА за вредата, нанесена на много други фенове, които поради несигурността и заплахата, произтичащи от постановлението на френската префектура, са решили да не пътуват и да присъстват на мача, въпреки че имат билети. Клубът ще окаже цялата си подкрепа на засегнатите привърженици", се казва в съобщението на Севиля.

Мачът е важен и за двата отбора, които нямат шансове да продължат в Шампионската лига, но ще определят кой ще играе в Лига Европа. Само победа устройва Севиля да се класира за любимия си турнир, който печели редовно в последните години.

Всички късни мачове от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние! Да, на платформата Champions TV, която по традиция стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер!