Световният шампион по баскетбол Германия ще играе срещу олимпийския шампион САЩ през юли преди старта на Олимпийските игри в Париж, обявиха от двете национални федерации.

Германците победиха американците със 113:111 на полуфиналите на Световното първенство в Манила по пътя към първата си световна титла. Няколко седмици преди това тимът на Германия бе загубил от американците в приятелска среща.

Мачът между двата тима на 22 юли в Лондон е четири дни преди откриването на Олимпийските игри в Париж, като в Дрийм тийма на американците може да има много повече звезди от НБА, като и ЛеБрон Джеймс заяви интерес.

For an announcement this big, we needed to go big!

Next July, USA Basketball takes over The O2.#TEGSport pic.twitter.com/DDqpFjfnhL

— USA Basketball (@usabasketball) December 12, 2023

"Ще е отлична възможност да играем срещу САЩ точно преди Олимпийските игри", каза треньорът на германците Гордън Хърбърт. "Ще се изправим срещу фаворита за олимпийската титла, това ще бъде възможност да се проверим. Голямо предизвикателство е да се играе срещу този отбор", добави канадецът.

Германия ще играе контролен мач и срещу домакина на Олимпийските игри Франция на 6 юли в Кьолн, като французите ще са вероятно с новата си звезда Виктор Уембаняма.

Тимът на САЩ ще има и още една контрола в Лондон - срещу Южен Судан на 20 юли.