Най-голямата общност за любителски тенис в България ще връчи за девети път годишните си награди - ITL Tennis Awards.

Празничната церемония ще се състои в One More Bar, в Борисовата градина (БНТЦ), където любителите на тениса ще отбележат и края на сезон 2023. Събитието започва в 19 часа, а в 20 часа стартира официалната част по награждаването на най-добрите играчи за 2023 г.

Носителят на титлата “Играч на годината” ще стане ясен буквално ден преди награждаването, на 17 декември, когато е последният мач от финалния Мастърс на Интерактив Тенис. На теория, възможност да завършат годината под №1 имат четирима състезатели - Едиз Батран, Марк Хаджижеков, Светослав Стоичков и Радослав Владимиров. Всички с нетърпение чакат финалния мач, за да разберат кой ще вземе приза.

Специални награди ще бъдат връчени и в категориите: “Най-прогресиращ играч”, “Завръщане на годината”, “Новобранец на годината”, “Най-активен играч”, “Специална награда на Weekend Tour”. След гласуване на общността ще бъдат определени и “Любимец на публиката” сред мъжете и жените, както и “Най-добър домакин на Weekend Tour”.

Тази година, лигата за първи път ще отличи и топ 3 на тенисистите от шампионатите в Пловдив, Варна и Казанлък. С това Интерактив Тенис цели да спомогне за развитието на любителския тенис и утвърди позициите си в регионите извън София. Мениджърът на Интерактив Тенис, Ивайло Цанков, ще връчи награди на гости, партньори и спонсори, които подкрепят лигата, нейната мисия и играчите от общността.

На партито в One More Bar са поканени всички фенове на тениса, бивши и настоящи шампиони на лигата и партньори. Вход свободен за всички от 19:00 ч.

ITL Tennis Awards се връчват от 2015 година, като церемонията е единствената профилирана към тениса в страната ни. Интерактив Тенис има за цел да превърне това събитие в най-популярното и престижно за любителския тенис в България, както и да бъдат отличени най-добрите играчи през годината и свързаните с тениса - клубове и организации.