Наставникът на Борусия (Дортмунд) Един Терзич говори преди утрешното домакинство на тима си на Пари Сен Жермен от група "F" в Шампионската лига.

Двубоят в сряда вечер ще определи кой ще бъде победител в групата, а немският тим вече си осигури класиране за елиминациите. Равенство или победа ще донесат първото място на вицешампиона в Бундеслигата. Борусия е лидер с 10 точки към момента, следван от Пари Сен Жермен със 7, а Нюкасъл и Милан имат по 5 точки.

"Ще излезем срещу Пари Сен Жермен пред пълен стадион. Това е цялата мотивация, от която се нуждаем, за да се стремим към победата. Познаваме качествата на противника, но видяхме и техните проблеми в защита при гостуванията. Ако сме смели и покажем достатъчно интензивна игра, можем да затрудним всеки противник", коментира Терзич на пресконференция по-рано днес.

"We want to win the game. Of course, we've seen what strengths and quality our opponents have, but also what difficulties they face. We showed on Saturday that if we are brave, we can cause problems for many opponents."#BVB

— BVB Newsblog (@bvbnewsblog) December 12, 2023

Пари Сен Жермен загуби и двете си гостувания в групата през настоящия сезон - срещу Нюкасъл и Милан. "Те знаят, че нуждаят от победата, за да си осигурят място в следващия етап, но са наясно също, че и ние искаме да победим", добави Терзич.

Наставникът на Борусия (Дортмунд) няма да може да разчита на наказания Емре Джан, а решението за участието на Марсел Забитцер и Мариус Волф ще бъде взето в деня на мача, тъй като се възстановяват от контузии. Терзич обяви още, че нападателят Себастиан Алер вече е възстановен от травма и е готов за игра.
БТА