Ивайло Тонев от отбора на Шумен завоюва първото си за сезона символично отличие за най-полезен играч на кръга на Sportal.bg. Лидерът на тима поведе своя отбор към победа над Ямбол в негостоприемната зала "Диана" с 84:72 и по този начин сътвори най-запомнящото се представяне на 11-ия кръг в Националната баскетболна лига.

Тонев се превърна в топреализатор за своя тим с 29 точки, към които добави 5 борби, 5 откраднати топки и 1 асистенция за 37 минути на паркета. 200-сантиметровият гард, който през миналия сезон играеше за отбора на Хасково в ББЛ А група, стреля 11/20 от игра, както и 6/7 от наказателната линия. По този начин Тонев оформи коефициент на полезно действие от 34 в срещата. 

Добри думи за представянето си в изминалия кръг заслужава още един български баскетболист - гардът на Спартак Плевен Станимир Маринов, който също фиксира коефициент от 34 при победата на своя тим над Рилски спортист с 97:95 след продължение. Националът завърши двубоя с 22 точки, 7 борби и 8 асистенции.

Така Ивайло Тонев продължава да е една от сензациите на настоящия сезон в първенството. След като през миналата кампания се състезаваше във второто ниво, сега той е сред най-резултатните баскетболисти в елитния шампионат, постигайки средни показатели от 17.7 точки, 4.0 борби, 2.0 асистенции и 1.7 откраднати топки в десет мача на Шумен.