Треньорът на Черно море Илиан Илиев говори за развитието на отбора от Варна, който ще зимува на върха във временното класиране в българския елит.

"Добре се чувстваме, малко сме преуморени, но всички са така. И за нас е неочаквано, че сме първи. Искахме да сме в челото, както в последните години, но никой не е вярвал, че може да сме първи на полусезона. В един момент видяхме, че ние не загубихме трудни мачове. Отборът показа сработеност и най-важното - самочувствие. Амбициите ни са най-важното нещо, важното е да не изпреварваме с приказки делата. Предвижда се този път да отидем до Турция. Като дати към 20 януари до началото на февруари за 10-12 дни.

Аз не мога да ги коментирам другите отбори. Нашата цел е всеки мач да играем добре, да се представяме добре, да опитваме да правим нещата както трябва и да видим какво ще се получи. През годините никога не сме се изхвърляли с приказки, нито пък се правим на "умрели лисици". Знаем, че ще ни е изключително трудно занапред да задържим това място. Има още 15 мача - 10 от редовния сезон и 5, ако влезем в първата шестица. Почти цяло първенство има. При нас можем да се притесняваме, че имаме къса скамейка, на която има много млади момчета. Не че не са за там, но като дойдат мачовете на истината, някой от тях може да изригне, а друг - не толкова. И да съжаляваме, така се получават нещата. Видяхте как взехме мача в Търново. В добавеното време ти изравняват, след което ти веднага им вкарваш гол. За сметка на това, ни го взе с Хебър, с ЦСКА 1948, като не се справихме добре при статични положения. Мисля, че долу-горе компенсира и не можем да кажем, че сме взели по-малко точки от дадени мачове. Каквото сме взели, това е реалното", заяви легендарният варненски халф пред "Дарик".

Сред феновете има голяма еуфория. Ние също сме доста радостни от това, което постигнахме този полусезон. Ние не сме от отборите, които се славим с голям бюджет, но въпреки това изключително отговорно се отнасяме към нещата, които сме обещали на собственото си ръководство. Не мога да кажа, ние бяхме само седмица така - от събота до неделя. Имаше толкова събития през тази седмица, че никой не мислеше за класиране, просто трябваше да намерим общ език с футболистите. Хубавото е, че с повечето от тях се познаваме отпреди това и така е по-лесно за адаптацията. Малко е времето за преценяване, мисля, че с времето ще могат да правят по-добре нещата - като адаптация и игрови ритъм на отбора.

Ние затова сме там. Аз вече говорих с другите хора, които са там. Има доста подмолни изказвания, че нямаме футболисти, че не се работи и вътрешно си казвам, че не може да е така. Едно от нещата, което искам, е да покажем, че макар да нямаме световни звезди, но пък имаме нелоши футболисти, които с повече самочувствие могат да направят добри неща. Това бе една от причините, заради които се съгласих да поема отбора. Вярвам, че може да се направи отбор, който да се представи достойно. Колкото и банално да звучи, пожелаваме си здраве, без здраве нищо не може да постигнем. Това са важните неща, за другите неща може и да се опитаме да ги направим. Въпросът е да сме здрави всички. Важните неща са да сме здрави, да направим добра подготовка и оттам-нататък мач за мач. Имаме трудна програма с добри отбори. Тези, които са зад нас, искат по всякакъв начин да ни свалят от първото място. Няма да ни е лесно, но няма да е лесно да го направим", добави специалистът.