Защитникът на Барселона Роналд Араухо може да предизвика трансферна война през зимната пауза. Манчестър Юнайтед е поредният клуб, който се интересува от възможността да привлече в редиците си уругвайския национал, пише "Мундо Депортиво".

В последните дни усилено се говори, че 24-годишният играч е желан от Байерн (Мюнхен), който изпитва проблеми в отбрана след контузиите на Ким Мин-Жае и Матайс де Лихт. Изглежда обаче баварците ще срещнат конкуренция за подписа на бранителя.

На "Олд Трафорд" отдавна харесват качествата на Араухо и дори вече направиха неуспешни опити да го привлекат в предишни трансферни прозорци. "Червените дяволи" обаче не са се отказали от него и сега планират нова офанзива да го вземат в редиците си.

Според информациите, представители на англичаните вече са имали разговори с агентите на Араухо. Твърди се, че Юнайтед е готов да удвои заплатата на бранителя, за да го убеди да приеме тяхното предложение. Разговорите обаче са в съвсем ранен етап и все още нищо не е договорено.