Севиля обяви, че ще подаде жалба до УЕФА, ако феновете на тима не бъдат допуснати във Франция за мача от 6-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу Ланс.

По-рано френският вътрешен министър Жералд Дарманин заяви, че планира да забрани на феновете на испанския клуб да идват на среща с Ланс. Това решение е свързано с повишен риск от фенски сблъсъци - преди мача от 14-ия кръг на френската Лига 1 фен на Нант загина при бой между фенове.

Севиля се противопоставя на тази мярка, тъй като смята, че феновете и футболът като цяло са ощетени от непропорционални и неоправдани мерки.

Севиля преговаря с испанското правителство, за да избегне забраната, тъй като много фенове вече са направили резервации за полети и пътувания до Франция, за да гледат мача на Ланс.

"Севиля смята, че нашите фенове са ощетени. Това създава опасен прецедент, когато става въпрос за пътуване на фенове. Клубът ще изпрати своята официална жалба до УЕФА относно процедурата, извършена без предизвестие и практически без възможност за реакция“, се казва в изявление", публикувано на официалния сайт на клуба.