Бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев даде мнението си пред Sportal.bg относно снощната загуба на тима на Нестор Ел Маестро от Лудогорец с 0:1. Срещата беше последна на стадион "Българска армия", преди реконструкцията на съоръжението на червените.

"Един равностоен мач на средно ниво. Двамата треньори излязоха страхливо, не искаха да загубят, нямаше сериозни положения, но в края Лудогорец измъкна победата. И през пролетта публиката прекъсна мача, след което получихме гол. Сега отново - бяхме в подем, запалихме факлите, спряха мача и после... Искам обаче да кажа за пореден път, че истинската класа на "Армията" са именно феновете. Публиката на ЦСКА - това е! Другите са на "Армията" като временно пребиваващи. 

Не може да станеш шампион, без да победиш Лудогорец. ЦСКА бие Ботев (Враца) и Хебър, но във важните мачове не бие, това е големият проблем. Христо Стоичков ти е дошъл на крака, трябва да се раздадеш максимално, да изореш терена. А ние нямахме удар във вратата. Не биеш ли най-силните, шампион не можеш да станеш. А в българското първенство най-силният е Лудогорец. Ние за толкова години имаме само 2-3 победи над тях - как тогава да сме шампиони?!

76

Реакцията на Спас Делев след гола я разбирам. Вкарал е гол, радва се човекът. А защо той не е играч на ЦСКА? Едно време подписа договор при мен, момчето е цесекар. Псуват го, вкарва, радва се - какво толкова. Защо не е при нас - излизаме с двама българи, а Лудогорец с един. Как после да искаме силен национален отбор и силен български футбол, след като елитните ни отбори са пълни с чужденци.

Хубавото е, че ще започне реконструкцията на "Армията". Мисля, че до две години може да имаме нов и хубав стадион. Чакам да обявят коя ще е фирмата изпълнител и кой ще осъществява строителния надзор - това са много важни неща. Друго, което искам да кажа и което не се коментира е въпросът за школата. Къде ще тренират 600 деца? Отдавна си дадохме "Септември" и "Червено знаме", вече няма да има помощни терени и на "Армията", а Панчарево е далеч. Освен това на Панчарево няма достатъчно терени за тренировки на общо 600 деца. Това е голям проблем, а никой не го отбелязва", довери Майкъла.