Мениджърът на Манчестър Сити заяви, че критиките, които получава неговия отбор не са същите, както към останалите отбори. Шампионът на Англия и Европа е в серия от четири поредни мача без победа във Висшата лига, което се случва за първи път от 2017 г.

“В първия ми сезон, когато не спечелихме нищо, беше катастрофа. Защо? Хората четяха, че Пеп не може да се адаптира тук. А сега, ако спечелим Висшата лига, ще сме направили това, което трябва. Ако не го направим, ще е голям провал и голям успех за някой друг. Който и да е. Ако те не спечелят - Арсенал, Ливърпул, Челси, всеки, това е нормално, защото Сити трябва да спечели. Не е честно. Нищо няма да се случи, ако друг отбор стане шампион, просто защото стандартът е толкова висок, такава е реалността”, коментира Гуардиола.

'The only team who's going to fail if they don’t win Premier League title is Man City!' | Pep Guardiola#pepguardiola #mancity #guardiola pic.twitter.com/DuGEp1O1j1

— BeanymanSports (@BeanymanSports) December 9, 2023

Испанецът допълни, че този труден период може да се отрази положително на тима, защото ще е ново предизвикателство. “Нищо няма да се промени. Клубът ще си е тук. Дори да имаме лош сезон, следващия ще се върнем. Все още сме декември, не сме стигнали до средата на сезона и предстоят да се изиграят много мачове. Очаква ни фаза на елиминации в Шампионската лига, във ФА Къп играем с Хъдърсфийлд. Много хубави неща ни се случват. Всичко е позитивно и трябва да приемаме нещата с усмивка”, каза още Пеп.