Вердер Бремен постигна победа с 2:0 над Аугсбург в мач от 14-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията за “бременските музиканти” паднаха във всяко едно от двете полувремена и бяха дело на Никлас Щарк (39’) и Марвин Дукш (69’). По този начин домакините прекъснаха негативната си серия от четири поредни двубоя без да успеят да спечелят. Това бе първи успех за тях от победата над Унион (Берлин) в края на октомври

Гостите първи можеха да стигнат до гол в 29-ата минута, когато Филип Титц отправи удар, който се отби от лявата греда. Футболистите на Вердер отговориха с известен натиск в края на полувремето, като първо Мичел Вайзер отправи опасен удар и предизвика отлично спасяване на Фин Дамен. Само минутка по-късно Марвин Дукш центрира от корнер, а Никлас Щарк засече с глава топката и откри резултата.

Домакините продължиха да натискат и след подновяването на играта и пропуснаха да удвоят преднината си в 53-ата и 57-ата минути, когато първо Ейенс Стаге, а впоследствие и Романо Шмид стреляха опасно от изгодни позиции, но не успяха да реализират. В 65-ата минута асистентът до момента Дукш покачи преднината на момчетата на Оле Вернер на 2:0. Това попадение предизвика известен скандал и напрежение, тъй като гостите искаха да извършат двойна смяна и играчите им тръгнаха към страничната линия, но съдията даде знак играта да продължи. Именно през зоната на крайния защитник Антони Юнг, който вече се бе насочил към центъра на терена се получи центрирането, от което Дукш се разписа. 

🇩🇪 Goal: Marvin Ducksch | Werder Bremen 2-0 FC Augsburg pic.twitter.com/RFmr4mGVXo

— FootColic ⚽️ (@FootColic) December 9, 2023

Едва тогава гостите от Аугсбург се посъбудиха, но вече сякаш бе твърде късно. В 71-ата Никлас Дорш стреля опасно, а малко преди изтичането на редовното време Арне Енгелс нацели напречната греда, но силите им стигнаха само до там.

С този успех Вердер (Бремен) взе важен успех за прекъсване на негативната серия и в 14 точки заема 12-ото място в класирането. Аугсбург от своя страна пък е със само един успех, но и едва едно поражение в последните си пет двубоя и продължава да се задържа в първата половина на таблицата със 17 пункта.