Волейболистите на Марек надиграха като домакини Берое 2016 (Стара Загора) с 3:0 гейма в мач от 9-ия кръг на Efbet Супер Волей. С това дупничани записаха 3-а поредна победа и се изкачиха на 10-о място във временното класиране. Старши треньорът на тима Найден Найденов заяви за BGvolleyball.com след успеха, че победата ще даде още по-голяма увереност на отбора, като се надява позитивното развитие да продължи.

"Изключително съм доволен от победата. Много важен мач, изигран по най-добрия начин от наша страна. Успех, който ще ни даде още по-голяма увереност. Записахме трети пореден успех. Отборът работи и резултатите идват. Надявам се това позитивно развитие да продължи. Да се затвърждават тези момчета и това, което показаха в последните три срещи да се вижда и занапред."

"Победихме Берое, защото играхме много добре във всеки един елемент. Показахме характер и това постоянство, за което говоря непрекъснато, го имаше. Естествено винаги искам повече. Имаше такива моменти, в които се отпускахме и давахме възможност да ни стигнат. Но после наваксахме в резултата. Затова мога да ги поздравя момчетата. Но тъй като искам повече, смятам, че още трябва да надграждаме в постоянството. Не мога да отлича някого. Когато отборът побеждава, за мен всички играят добре. На практика всички състезатели се бориха и даваха това, което се иска от тях. Много се надявам това нещо да бъде затвърдено и да се продължава по този път. Трябва амплитудите полека-лека да ги изчистваме."

"В следващия кръг ни предстои двубой с ЦСКА. Излизаме да покажем каквото можем и срещу опитен отбор, който досега играе константно. Но ние сме длъжни да си играем нашата игра, пък каквото стане. Още веднъж подчертавам, че за мен най-важното е постоянството. Да го съхраним и да се вижда стабилност в тяхната психология, както и в техните технически умения."

Снимки: Startphoto