Техническият директор на БФС Георги Иванов представи книгата "Пътят на таланта", която показва философията на БФС за работата в детско-юношеския футбол.

"Преди година и половина се събрахме от техническия екип и решихме да изготвим едно помагало за клубове, треньори и родители. Идеята беше тази книга да се разбере от голям кръг от хора. Книгата е изготвена от всички нови методики, като ФИФА и УЕФА ни помогна. 

Смятам, че това, което правим, е една основа. Трябва да направим всичко възможно днес. Трябва да работим в синхрон между клубове и федерация. Много от нещата, които са написани, вече се прилагат и в националните отбори", започна Иванов.

"Събрали сме се за един хубав повод. Не желая да коментирам други теми. Много от хората не знаят какво правим за тези две години. Има време до Конгреса. Не сме говорили и коментирали кой ще се кандидатира. Аз съм технически директор в БФС и до 15 март ще бъда такъв. 

Основната работа, която трябва да се свърши, е в клубовете при развитието на футболистите. Ние сме фокусирани върху юношеския футбол, защото там можем да създадем качествени играчи, с които да се гореем. Тук трябват 5-6-7 години, за да се изградят играчи. Всички, които се занимаваме с футбол, имаме вина. Това е причината да предприемем мерки. Ние работим от 2 години, но ни трябват още 3-4, за да се види нашия труд. Българският спорт има конкуренция със социалните мрежи и електронните игри. 

Когато бързаш и гониш резултати, пропускаш етапи в развитието на играчите. Трябва да говорим за развитие, а не за резултати", завърши техническият директор на БФС.