Четвъртодивизионният Арандина поднесе голямата изненада в днешните мачове от 1/32-финалите в турнира за Купата на краля. Скромният тим елиминира представителя на Ла Лига Кадис след успех с 2:1. Двубоят се игра на силно наводнен терен. Домакините се приспособиха по-добре към него и надвиха тима на Серхио Гонсалес.

Арандина поведе с гол на Хаджи Сисей още в 5-ата минута. Той се разписа с шут извън наказателното поле. В 34-ата минута Феде Сан Еметерио изравни с добавка, след като преди това топката срещна гредата. В средата на второто полувреме Хорхе Песка засече с глава наглед безобидно центриране и хвърли в екстаз феновете на домакините.

Хитът от началото на сезона в Ла Лига Жирона имаше трудни мигове при гостуването си на Ориуела, но през второто полувреме показа класа за успеха с 5:2. Пабло Торе откри за каталунския тим в 7-ата минута, но до почивката домакините направиха обрат. Изравняването дойде чак в 66-ата минута с точен изстрел на ветерана Кристиан Стуани. Отново той върна спокойствието в редиците на Жирона в 74-ата минута, а Порту и Валери довършиха домакините. 

Атлетик Билбао разгроми Кайон с 3:0, като попаденията за баските реализираха Асиер Вийялибре (2) и Нико Уилямс. Два гола на Анастасиос Дувикас пък осигуриха победата на Селта над Сестао с 2:1. Унай Нунес си вкара автогол четвърт час преди края, но малко по-късно галисийци получиха дузпа и Дувикас не сгрещи от бялата точка.