Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез, остана доволен от представянето на своите футболисти при успеха над Етър с 4:2. "Канарчетата" се класираха за 1/4-финалите на Sesame Купа на България, а наставникът сподели, че няма предпочитан съперник за тази фаза на турнира.

"Направихме срещата интересна в края. Най-важното е, че успяхме да победим. Не е лесно тук, видяхте как Черно море спечели срещу Етър в предния кръг от шампионата. Дори Етър да е на последно място, въобще не е толкова лесно, колкото изглежда. Затова съм щастлив, че продължаваме.

Всички заедно променихме картината за Ботев (Пловдив). От първия ден, откакто съм тук, всеки работи изключително здраво и това ни се отплаща. Играчите показват, че знаят какво да вършат и съм доволен.

Мисля, че Минков си вършеше много добре работата, докато беше на терена. Акере обаче е футболист, който може да направи разликата в подобни ситуации. Щастлив съм, че хора от пейката влизат и помагат на отбора. Футболът е отборен спорт, затова всеки футболист е важен.

Работата на футболистите е да правят моите решения трудни, представяйки се добре на терена. Доволен съм, че Секулич помага на отбора.

За мен няма значение срещу кой ще играем в следващата фаза. Който и да ни се падне, дали у дома или като гости, ние ще се подготвим. Целта ни е да стигнем до края. Преди това пък имаме последна среща у дома в шампионата. Благодаря на нашите фенове, които пропътуваха разстоянието до Велико Търново и ни подкрепиха. Искам да ги призова да ни помогнат в неделя да завършим годината с усмивки на лице", каза Керкез.