Късно снощи Манчестър Юнайтед изигра може би най-силния си мач от началото на сезона и надделя над Челси с 2:1, а в герой за тима се превърна Скот Мактоминей, който вкара и двете попадения, по едно във всяко от двете полувремена. Това не можеше да се случи в по-подходящ момент за Ерик тен Хаг, който е обект на сериозни критики от страна на медиите за представянето на ‘червените дяволи” от началото на кампанията. 

В последните дни се появиха редица спекулации, че нидерландският мениджър е загубил голяма част от съблекалнята, а играчите изпитват сериозни съмнения към неговия подход, като имат оплаквания и от тежките тренировки, които водят до изтощение. След срещата Мактоминей донякъде потвърди, че подходът към срещата от страна на Тен Хаг е бил променен, в което се корени и много по-енергичното представяне на тима. Това се случи в отговор на въпрос какъв е ключът за много по-доброто лице на тима срещу "сините" след загубата от Нюкасъл.

“Очевидно мениджърът, ако трябва да съм честен с вас. Начинът, по който подходи към мача, много по-леки тренировки, за да запазим енергията и свежестта си, защото мачовете не чакат и идват един след друг. Но за нас това е вечер, от която трябва да сме доволни и върху която можем да надграждаме. Не бива да се главозамайваме, защото сме играли добре. Започнахме мача добре, феновете също бяха доволни от начина, по който реагирахме след ужасното ни представяне срещу Нюкасъл, ако трябва да съм честен. Всички момчета бяха много разстроени от онзи мач и днес трябваше да се представим на ниво. Не трябва да се увличаме твърде много от от тази победа, а да играем мач за мач, стъпка по стъпка, защото сега ни предстои сблъсък с Борнемут през уикенда,” заяви шотландецът.

Мактоминей бе похвален и от своя наставник Ерик тен Хаг пред медиите за своето представяне и двете си попадения срещу Челси.

“Мисля, че Мактоминей и Софиан Амрабат се играха много силно, имаха много динамика, бяха проактивни с и без топка. Спечелиха много дуели, а Скот влизаше в правилните позиции и вкара два страхотни гола. Искаме той да играе малко по-високо по терена и да влиза в наказателното поле от втора позиция, защото това е негова силна черта. Той усеща правилните моменти пред вратата и има добро завършване,” заяви нидерландският наставник.