Бурната радост на Жоао Феликс при гола в мрежата на Атлетико Мадрид през изминалия уикенд ядоса мнозина привърженици на “рохибланкос”. Нападателят, който е преотстъпен в Барселона точно от столичани, донесе успеха на шампионите с 1:0.

При попадението той не прояви типичното за такива случаи уважение, а целуна емблемата на каталунския клуб. В тази връзка Международният съюз на членовете на официалния фенклуб на Атлетико го разкритикува, наричайки го предател.

Португалецът дори е сравняван с Тибо Куртоа и легендата Уго Санчес, които преди години бяха част от Атлетико, но после предадоха ултрасите, след като заиграха в градския съперник Реал Мадрид.

Ето какво написаха феновете по адрес на Жоао Феликс:
“Ако си искал да ни обидиш, не успя. Въпросът не е кой иска да обиди някого, а кой може. Ако то беше сбогуването ти, то ти пожелавам успех. Ти ще се присъединиш към групата предатели, в която са Уго Санчес, Куртоа и др. Ако пък всичко това е защото не можеш да постигнеш нещо повече, то значи това можеш”.

Самият Феликс отдавна призна, че не се разбира с Диего Симеоне и би искал да остане в Барселона за постоянно. Със сигурност обаче Атлетико ще иска много пари за него, имайки предвид, че го купи за около 120 млн. евро.