Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота засипа с похвали своя отбор след силното му представяне досега през сезона. Той също така определи Ювентус като най-сериозния съперник на “нерадзурите”, които са начело на класирането в Серия "А".

“Достигнахме значителни нива на зрялост и осъзнатост, което ни кара да се изправяме откри срещу всеки опонент. Има играчи, които изпъкват повече от останалите. Те са опитни и зрели, като със своята близост с младите футболисти създават приятна комбинация за отбор, който може да играе важна роля до края на сезона. Със смирение мога да кажа, че сме изградили печеливш модел на и извън терена. Всички имаме отговорност и обща задача: да идентифицираме добрите играчи и да изградим силен тим. Сплотеността и общата цел са ключови. Вярвам, че имаме хомогенен състав. Разполагаме с важни и взаимозаменяеми футболисти. Видях ме срещу Наполи как Карлос Аугусто игра на нова позиция с голям авторитет. Треньорът може да разчита на важни играчи. Той е наистина добър и е достигнал много високо професионално ниво, така че всички тези неща помагат на тима да работи усърдно за постигането на важни цели.

Дали ще правим зимни трансфери? Това е силен колектив и не виждам много слаби страни. Както знаете, не е лесно да се намерят добри възможности през януарския трансферен прозорец, така че не мисля, че ще правим сделки, с които да променим отбора, освен ако някой не поиска да си тръгне. Настоявам, че притежаваме важни играчи, които отговарят на нуждите на клуба. Дали Ювентус е най-сериозният ни съперник? В момента мисля, че е така. Както често съм казвал, там имат предимството да не играят в турнир по време на седмицата, така че разполагат с повече време за подготовка. Това води до понижен риск от контузии, а виждаме доста такива в Италия и чужбина. Също така там имат опитен наставник, който се справя добре. Но е рано да се каже кои отбори ще са замесени в надпреварата за титлата. Все пак има отбори като Милан, Рома, Аталанта и Наполи. Осъзнаваме, че освен да ни носи точки нашето ниво на представяне ни кара да се чувстваме уверени”, коментира Бепе Марота пред “Скай Спорт Италия”.