Актуалният шампион на Италия Наполи приема лидера във временното класиране Интер в дербито от 14-ия кръг на Серия "А". През седмицата двата обора изиграха зрелищни двубои в Шампионската лига, като "партенопеите" загубиха с 2:4 от Реал Мадрид, а "нерадзурите" направиха 3:3 с Бенфика.

Наполи има само една загуба в последните си 17 домакинства на Интер в първенството. Шампионите спечелиха с 3:1 срещу "нерадзурите" на "Диего Арамндо Марадона" и последния път и сега ще се опитат да запишат за първи път от сезон 2016/17 две поредни победи над Интер. Наполи обаче няма пълен успех в последните си пет домакинства в Серия "А".

Виктор Осимен се завръща след двумесечно отсъствие заради контузия. Руи и Оливейра са с травми и поради тази причина Натан започва като ляв бек. Жиелински, който имаш проблеми след грубо влизане на Рюдигер, явно не е напълно готов и остава на пейката за началото.

🇮🇹 STARTING XI

💙 #ForzaNapoliSempre pic.twitter.com/vdxLKvzddY

— Official SSC Napoli (@sscnapoli) December 3, 2023

Симоне бе дал почивка на осем от титулярите си срещу Бенфика. Всички те се завръщат днес. Бастони и Павар са аут с травми, а намиращите се в прекрасна форма Мартинес и Тюрам отново започват в атака за Интер.

Vi facciamo vedere una cosa 🤫🟠#ForzaInter #NapoliInter pic.twitter.com/yEUreBRlZs

— Inter (@Inter) December 3, 2023

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Рахмани, Йостигор, Натан, Елмас, Лоботка, Ангиса, Политано, Осимен, Кварацхелия

Интер: Зомер, Дармиан, Де Фрай, Ачерби, Дъмфрис, Барела, Чалханоолу, Мхитарян, Димарко, Мартинес, Тюрам