Милан изглежда с по-малки шансове от Ювентус и Интер за титлата, но наставникът Стефано Пиоли не губи вяра в крайния успех. След около 1/3 от сезона “росонерите” все пак са трети в класирането, макар често да редуват силни със слаби игри.

Тимът допусна четири загуби и спечели само два мача от последните си осем двубоя във всички турнири.

“Можем да се измъкнем от този тежък период единствено чрез победи. Няма смисъл да си търсим оправдание. Необходимо е да играем сериозно на високо ниво. Срещу Фиорентина преди седмица бяхме внимателни, а сега срещу Фрозиноне (събота, 21:45 часа - б.р.) трябва да сторим същото. Успехите ти вдъхват ентусиазъм. Време е да покажем на терена, че имам сили да се борим”, коментира треньорът.

“Казах на футболистите, че в битката за Скудетото остават 25 кръга. Ако някой от нас тук не вярва, че можем да застигнем Интер и Юве, то нямаше да дойдем за тренировка в четвъртък. Всички се появиха за заниманието, макар да го направиха и защото им се плаща за това. Но аз съм убеден, че разполагаме с компактна група, която е силна особено в лошите моменти”, продължи Пиоли.

Наставникът коментира и даденото от Паоло Малдини интервю. В него бившият технически директор на “росонерите” се изказа добре за работата на треньора и цялостното му отношение, но и каза, че той бил най-самотният човек в света на футбола.

“Благодаря на Малдини, но не съм самотен и винаги съм бил подкрепян от клуба - отговори наставникът. - Ще оставя без коментар голяма част от интервюто. Винаги обаче ще бъда благодарен на Паоло и Фредерик Масара (бившият спортен директор на Милан. - б.р.), но в момента мога единствено да хвърля всички усилия в настоящето, да мотивирам състезателите си и да се опитаме да спечелим следващия двубой”.