Бившият капитан на националния отбор на България Андрей Жеков бе гост във волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out.

“Миналата година не съм следил много българското първенство, защото имахме много работа и бяхме много ангажирани в Новосибирск. Иначе гледах мача за Суперкупата и се радвам, че Левски нарушиха тази доминация на Хебър. Освен голяма част от младите състезатели, мисля че в Левски направиха добра сплав с присъствието на Слави Гоцев и Владо Иванов, които са волейболисти, които дават класа на отбора в това първенство. Привлякоха и добри чужденци, които добре се включиха - Алехандро Торо и бразилският център. (б.р. Майкон Морейра). Създаде се наистина добра сплав и с оглед на събитията, които се случват в Хебър, смятам, че ще са основен фаворит за спечелване на титлата и съответно Купата на България”, заяви Андрей Жеков, който два сезона поред води “сините”, във волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out.

“Тази година имам повече наблюдения. Както казах, Левски, ЦСКА, Монтана и Дея спорт са в играта за титлата. Дея са и донякъде загадка, защото включват чужденци, които доскоро не можеха да играят, но със сигурност не ги изключвам. Може би това са 4-те отбора, които аз виждам като фаворити да си разпределят призовите места.”

“Не знам какво ще стане с Хебър, далече съм, само те си знаят. Единственото, което мога да кажа и съм убеден в това нещо е, че Хебър бяха мотиватор да се случат тези неща и в другите отбори. Чужденците, които се привличат тази и миналата година в нашето първенство носят класа. Дават по-различен облик на отборите и и помагат за едно по-добро представяне. В същото време нашето първенство не става топ първенство.”

Снимки: Startphoto | Снимки: Владимир Иванов