Лудогорец записа победа номер 50 в Европа. Това се случи в Търнава, където "орлите" удариха с 2:1 местния Спартак и остават в играта за излизане от групата. Любопитно е, че първият успех на Лудогорец в Европа също беше срещу словашки тим - Слован (Братислава) с 3:0 в Разград точно преди 10 години в квалификациите на Шампионската лига. 

Сред тези вече 50 победи, постигнати в 142 мача, се отличават множество забележими резултати. Лудогорец победи и елиминира балканските грандове и носители на КЕШ Стяуа и Цървена звезда, справи се с Партизан, Динамо (Загреб), Фенербахче. Отстрани гръцкия колос Олимпиакос, като записа победи над традиционно силни съперници като Брага, Базел, ЦСКА (Москва) и Виктория (Пилзен). 

Сред постиженията на "орлите" в Европа са още победи над Рома на Жозе Моуриньо, Лацио на Мирослав Клозе, както и над носителите на куп трофеи от турнирите на Стария континент Аякс, ПСВ Айндховен и Андерлехт. 

Важна част от европейския поход на Лудогорец бе успехът над Хофенхайм на Юлиан Нагелсман, равенството с Байер (Леверкузен) в Германия, както и хиксовете срещу ПСЖ на "Парк де Пренс" и срещу Ливърпул на "Васил Левски" в групите на Шампионската лига, в които Лудогорец отбеляза по два гола.

В последните 12 години Лудогорец игра два пъти в групите на Шампионска лига, седем пъти в групите на Лига Европа и веднъж в групите на Лигата на конференциите, като пет пъти достигна до елиминационната фаза.