Бившият футболист на Нюкасъл и националния тим на Англия Киърън Дайър преживя истинско чудо, след като му бе трансплантиран нов черен дроб, а сега за първи път говори след животоспасяващата операция през септември. Преди 11 седмици той умираше в болница в Кеймбридж и шансовете да му бъде спасен живота изглеждаха обречени заради рядко чернодробно заболяване - първичен склерозиращ холангит. Хирурзите обаче успяха да намерят подходящ донор на 18 септември и 44-годишният бивш футболист получава шанс за втори живот. Операцията отнема цели девет часа, но нещата се развиват успешно.

Самият Киърън Дайър признава, че в един от кризисните си дни е изглеждал "жълт като Барт Симпсън", но все пак до последно не се е предал. През трите си месеца в болницата не спира да си повтаря, че чудото е възможно, разчитайки на семейството и най-близките си приятели.

„Все още не мога да приема факта, че някой друг е трябвало да умре, за да мога аз да живея. Сигурно 99% от човечеството получава само един шанс за живот, а аз получих два. Има дни, в които просто плача. Толкова е тъжно като се сетя, че някой друг е трябвало да умре, за да живея аз. Хората вече ми казват, че виждат промени в поведението ми в положителна посока, но щом ми е даден втори шанс, трябва да го грабна с две ръце, защото може да е последен“, споделя вече здравият Киърън Дайър.

Запитан за това как ще се отблагодари за дадения му шанс Дайър казва: „Ще се погрижа никога да не застрашавам черния си дроб. Вече гледам по-позитивно на живота, жалко е, че беше отнет човешки живот заради мен".

Той изглежда изцяло е променил поведението си и вече дори е започнал да ходи да гледа мачовете на малкия си син.

"Ще отделям много повече време на семейството. Когато получиш втори шанс, осъзнаваш, че семейството и приятелите са по-важни от всичко. Когато бях в болница, те идваха да ме виждат всеки ден и трябва да им се отплатя", добавя Дайър, който получава подкрепа дори от кръвния враг на любимия му Ипсуич – Норич, пожелал му бързо възстановяване.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !