Нападателят на Брайтън Ансу Фати и защитникът Тарик Лампти ще бъдат извън игра за продължителен период от време, след като получиха травми през уикенда, каза мениджърът на тима Роберто Де Зерби. Лампти и Фати се контузиха през първото полувреме при победата на Брайтън с 3:2 срещу Нотингам Форест в събота, когато те прекратиха серия от шест мача без победа във Висшата лига.

Английският тим, който се изправя срещу АЕК Атина в Лига Европа по-късно днес, е без редица ключови играчи, сред които Каору Митома, Дани Уелбек, Соли Марч и Хулио Енсисо. "И Ансу, и Лампти са контузени. Мисля, че ще отсъстват доста време", каза италианецът Де Зебри.

Ansu Fati and Tariq Lamptey will both be "out for a long time" 😬

Brighton will be without them in their crucial Europa League match against AEK Athens tonight!#BBCFootball #UEL pic.twitter.com/7sbRhNJOEW

— BBC Sport (@BBCSport) November 30, 2023

Брайтън е втори в група "B" със седем точки от четири мача, на точка зад Марсилия. Те загубиха от АЕК в началото на кампанията си, но имат шанс да се реваншират в Атина. "Ще трябва да се борим. Не знам дали ще спечелим, но със сигурност ще се опитаме да спечелим мача", добави мениджърът.