Отборът на Атлетико Мадрид записа минимален успех с 1:0 срещу тима на Майорка в мач от 14-ия кръг на испанската Ла Лига.

С успеха “дюшекчиите” се изкачиха на трето място в класирането, изпреварвайки тима на Барселона и изравнявайки се по точки с втория Реал Мадрид, който е с три пункта по-малко от лидера Жирона. Майорка от своя страна се намира непосредствено над зоната на изпадащите.

Столичани смачкаха своя съперник, като създадоха почти 20 голови положения и отправиха повече от 10 изстрели. Прецизността обаче липсваше на момчетата на Диего Симеоне и съвсем рядко пращаха топката в очертанията на вратата.

Един от малкото такива случаи дойде в 64-ата минута, когато Антоан Гризман намери топката в наказателното поле и разстреля Райкович с глава за единственото попадение в мача. Голът бе исторически за французина, тъй като това бе попадение номер 170 с екипа на мадридския клуб.

Atlético Madrid’s second all-time top scorer with 170 goals:

Antoine Griezmann 👏 pic.twitter.com/lpE5amjeev

— B/R Football (@brfootball) November 25, 2023

Вечерта стана историческа и за друг играч на отбора - Коке, който записа своя мач номер 600 с фланелката на "дюшекчиите".

✨ 𝑨𝒃𝒔𝒐𝒍𝒖𝒕𝒆 𝒍𝒆𝒈𝒆𝒏𝒅 ✨

Koke, 600 games in Red & White ❤️🤍 pic.twitter.com/1lmYAV4ukN

— Atlético de Madrid (@atletienglish) November 25, 2023

Така “дюшекчиите” спечелиха много важна победа седмица преди дербито срещу Барселона, в което ще влязат с психологическо предимство и преднина в класирането. Майорка от своя страна не успя да спечели в осми пореден мач и започва да се оглежда все по-нервно зад себе си в битката за оцеляване.

🔥🔥🔥🔥 ¡¡¡Otra 𝐕 𝐈 𝐂 𝐓 𝐎 𝐑 𝐈 𝐀 en casa!!! 🔥🔥🔥🔥 pic.twitter.com/lebttqrsCV

— Atlético de Madrid (@Atleti) November 25, 2023