Щутгарт триумфира с 2:1 в гостуването си на Айнтрахт (Франкфурт) в мач от 12-ия кръг на Бундеслигата. Двата гола за победата на “швабите” реализира Денис Ундав (2’, 45’), а между тях Валдемар Антон (26’) бе възстановил временно равенството с красив автогол.

Срещата започна по мечтан за играчите на Себастиан Хьонес начин, след като още с изпълнението на началния удар Крис Фюрих с отлични действия успя да запази топката около тъчлинията, след това я прати към напълно свободния пред дъгата Енцо Мийо, който пък на свой ред намери Денис Ундав зад гърба на отбраната и той реализира за 0:1.

Домакините от Айнтрахт успяха да възстановят равенството в средата на първата част до голяма степен благодарение на щастлива случайност в 26-ата минута, когато центриране отляво бе посрещнато с глава Валдемар Антони, който се опита да изчисти, но вместо това по изключително красив начин изненада своя страж Александър Нюбел и го прехвърли за 1:1.

“Швабите” успяха да възстановят преднината си в добавеното време на първата част, когато центриране отново намери Денис Ундав в добра позиция и той с глава реализира за 1:2. Първоначално положението изглеждаше като сигурна засада и Феликс Брих отмени гола, но получи сигнал от ВАР, че ситуацията не е кристална и след преразглеждане се стигна до зачитане на гола.

Възпитаниците на Себастиан Хьонес започнаха много активно втората част и имаха няколко доста опасни влизания в наказателното, но кълбото бе изчиствано от играчите в червено и черно. Може би най-добрата възможност за Щутгарт се появи десетина минути преди края, когато появилият се от скамейката Серу Гираси се оказа очи в очи с Кевин Трап, но изстреля топката покрай десния стълб.

По този начин Щутгарт се завърна към победите, след като бе записал две поредни загуби преди паузата за националните тимове и е на трето място с 27 точки. Айнтрахт от своя страна е седми с 18 пункта, но това бе първа загуба за тях в последните шест срещу в шампионата.