Бащата на Ромелу Лукаку - Роджър, подкрепи решението на своя син да премине в Рома през изминалото лято, но призна, че според него преотстъпеният от Челси нападател е трябвало да предпочете опцията с трансфер в Саудитска Арабия.

“Той взе правилното решение да отиде в Рома, но аз бих избрал Саудитска Арабия. Той трябваше да отиде в Ал-Хилал. Колко щеше да получава там, 45 млн. евро годишно? Щеше да му се наложи да говори с Доменико Тедеско (селекционера на Белгия - б.р.), за да разбере дали щеше да остане в националния тим, но Кристиано Роналдо продължава да играе (за Португалия - б.р.). Ромелу има две деца и е вече на 30 години. В определен момент той трябва да помисли за себе си. Въпреки това избра да остане в Европа”, коментира Роджър Лукаку пред La Derniere Heure.

Той също така изрази своята тъга от освиркванията на феновете на бившия отбор на нападателя Интер по време на скорошния мач между “нерадзурите” и Рома. “Имах усещането, че тези освирквания са към мен. Натъжава ме да видя как се отнасят с него в Италия. Дори изключих телевизора на почивката. Знам, че той е станал дебелокож като слон, но всичко си има граници. Стресът може да доведе и до физически увреждания. След всичко, което направи за Интер…”, добави Лукаку-старши.