В Наполи все още се надяват, че звездният нападател Виктор Осимен ще се съгласи да подпише нов договор преди края на сезона. Президентът Аурелио де Лаурентис е провел поредна среща с агента на играча в последните дни. Босът, Осимен и агентът му Роберто Календа бяха забелязани в Неапол в края на тази седмица и за пореден път разговаряха по темата за новия договор на нигериеца, съобщава "Тутомеркато".

Контрактът на Осимен изтича през лятото на 2025 г., но Наполи отчаяно иска той да подпише подновяването му преди края на тази кампания, за да избегне влизането в последната година от договора през 2024 г. Множество от най-елитните и най-богатите клубове в света следят отблизо ситуацията в случай, че нападателят откаже да преподпише, тъй като това ще свали цената му и ще притисне Наполи да се съгласи на продажба, за да не го изпусне без пари на по-късен етап.

Агентът на Осимен отново беше в Неапол в четвъртък и петък, което със сигурност се случва не за първи път през последните месеци. Смята се, че подновяването на договора на нигериеца е било най-важната тема на разговор с шефовете на клуба.

Осимен междувременно, поднови тренировки за първи път от няколко седмици, след като получи контузия, докато изпълняваше международни задължения с Нигерия през октомври. Играчите на Наполи получиха почивка през уикенда от новия треньор Мадзари и ще излязат отново на терена в понеделник.