Бившият технически директор на Милан Паоло Малдини може да се озове в Манчестър Юнайтед. Милиардерът Джим Ратклиф който се очаква да стане част от клуба в най-скоро време, след като закупи 25% от акциите на английския гранд, настоява за наемането на спортен директор за първи път в историята на "червените дяволи". А италианецът е едно от имената, които са в списъка с потенциални кандидати за този пост, твърди "Телеграф"

Твърди се, че Пол Мичъл е фаворит за поста, но Малдини също е сред разглежданите кандидати. Италианецът беше уволнен от Милан в края на миналия сезон и остава свободен агент. Андреа Берта от Атлетико Мадрид също е в списъка на Ратклиф.

Малдини, който е легенда на Милан, пое директорския пост на "Сан Сиро" през 2018 г. Той бе в основата на изграждането на отбора, който в крайна сметка спечели скудетото през 2022 г. - 11 години след последния успех на клуба в Серия "А".

Впоследствие Малдини се раздели с "росонерите" и той вече е на разположение за ново предизвикателство в кариерата си. Той имаше оферта от саудитския клуб Ал-Итихад, която отхвърли. Да опита късмета си във Висшата лига би било сериозно предизвикателство за бившия италиански защитник, който е наясно със статута на клуб като Манчестър Юнайтед и колко важно е той да се завърне на върха.