Селекционерът на Италия Лучано Спалети бе много доволен от победата с 5:2 над Северна Македония. Това бе изключително важен мач за "адзурите", които трябваше задължително да спечелят, за да запазят шансове за класиране на еврофиналите. Наставникът похвали своите играчи, особено за характера и класата, които показаха, след като съперникът върна два гола.

"Направихме страхотно първо полувреме и това беше начинът, по който трябваше да играем. С нашите качества рано или късно трябваше да дойдат и головете. Иимаше опасност от контраатаки, които не ни притесняваха през първото полувреме, се стигна до няколко опасности след почивката. Понякога в историята на Италия една-единствена грешка може да започне да проваля нещата. Бях предупредил да избягваме корнери и статични положения, защото те са по-високи от нас. Те ни вкараха първия при корнер, който имаха. Вторият гол беше доста случаен след рикошет, но това промени психологическите аспекти на мача. В този момент мисля, че видяхме най-доброто от Италия по отношение на характер и качество, тъй като показахме сила да продължим напред и да осигурим победата с още два гола“, заяви Спалети.

След това той коментира и пропуснатата дузпа от Жоржиньо, похвали Киеза и сподели какви са плановете му за решаващия сблъсък с Украйна след три дни.

"Трябва да поздравим вратаря на съперника, който направи правилния ход. Въпреки това Жоржиньо си остава важен изпълнител на дузпи за нас. Киеза пък е играч, който може да включи турбото и да елиминира съперници не само с техника, но и с бързина и сила. Благодаря му за това, което направи тази вечер. Притесних се, когато той получи удар и затова го замених, след като водехме в резултата. Нека видим как се чувстват всички и тогава ще взема решение за следващия мач, но не очаквайте много промени", сподели още специалистът.