Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт призна, че отборът му не е показал добра игра при победата с 2:0 над Малта в европейските квалификации. Срещата бе протоколна за "трите лъва", които не си дадоха много зор, но все пак успяха да запишат нови три точки в актива си.

"Това беше мач, който не започнахме добре, а когато не започнеш добре, е трудно да влезеш в ритъм. Вкарахме гол от нищото. Но качеството на разиграванията ни не бе на обичайното ниво. Играчите знаеха, че могат лесно да спечелят и не вложиха достатъчно усилия. Тези футболисти изиграха толкова много мачове и се справиха толкова добре за нас, така че няма да ги критикувам прекалено за това. Не играхме така, както трябва, но спечелихме“, заяви Саутгейт.

Все пак наставникът имаше и добри думи за представянето на част от играчите си

"Александър-Арнолд има изключителни качества. Той и Фил Фоудън бяха двамата през първото полувреме, които успяваха да отворят мача за нас. Марк Геи стоеше добре в отбрана, а промените донесоха повече качество. Малта не е отбор, който губи с 5-6 гола, а освен това очевидно и ние не създадохме толкова положения, колкото бихме искали”, допълни специалистът.