Спортният административен съд на Испания взе решение да дисквалифицира бившия президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес за три години, съобщи вестник "Марка". На 30 октомври Дисциплинарният комитет на Международната футболна федерация (ФИФА) също реши за негово тригодишно отстраняване.

На 20 август националният отбор на Испания за жени победи Англия с 1:0 на финала и стана за първи път в историята си световен шампион. На церемонията по награждаването Руабилес връчи златния медал на Дженифер Ермосо и я целуна по устните. На 26 август Дисциплинарният комитет на ФИФА взе решение да го отстрани временно от длъжността президент. На 10 септември испанецът съобщи, че е подал оставка от президентския пост на федерацията. Пет дни по-късно той бе разпитан по дело за сексуална агресия в качеството си на обвиняем. Съдията издаде забрана за Рубиалес да се приближава на по-малко от 200 метра от Ермосо.

Legal panel deems Rubiales unfit to work in Spanish soccer for 3 years. https://t.co/LD8jqMtis6 pic.twitter.com/MUEzIhWmqg

— theScore (@theScore) November 17, 2023