Чехия сложи край на мечтата на Полша да играе на Евро 2024 в Германия, след като стигна до 1:1 при визитата си във Варшава в мач от осмия кръг в група "Е" на квалификациите, запазвайки шансовете си за класиране на шампионата на Стария континент. Резултатът не устройваше домакините, за които това бе последен двубой и се нуждаеха от задължителна победа, за за запазят някакви надежди да играят на финалите в Германия. Халфът на Лудогорец Якуб Пьотровски откри резултата за "Дружина полска" в 38-ата минута, но Томаш Соучек изравни в 49-ата и този резултат се запази до края.

Полша откри резултата в 38-ата минута. Тогава при едно центриране отляво вратарят на гостите не се намеси особено добре и подари топката на Пьотровски, който отблизо я вкара във вратата за 1:0.

Чехия обаче успя да възстанови равенството в началото на втората част. В 49-ата минута Владимир Цоуфал центрира отдясно, няколко играчи се разминаха с топката, която стигна на далечната греда при непокрития Томаш Соучек, който отбеляза за 1:1.

В крайна сметка този резултат се запази до края и бе изключително разочароващ за домакините, които остават на 3-тата позиция в класирането с 11 точки, без шанс да минат по-напред, защото вече изиграха всичките си мачове от квалификациите. Чехия пък е на 2-рото място с 12 точки, като ще трябва да го защитава в последния кръг срещу Молдова, който е с 2 точки по-малко на 4-тото място.

Група Е
19:00 часа Молдова – Албания 1:1

0:1 Сокол Цикалеши (25-дузпа), 1:1 Владислав Бабогло (87)

21:45 часа Полша – Чехия 1:1
1:0 Якуб Пьтровски (38), 1:1 Томаш Соучек (49)