Професионалният ММА боец Георги Валентинов записа победа в подглаванта битка на дебютното издание на веригата за бокс без ръкавици Bare Knuckle Fighting Championship в България. Той надделя с единодушно съдийско решение над словенеца Боян Косендар след пет рунда оспорвана битка.

С първия си удар със задната си ръка Валентинов просна на земята Косендар. 30-годишният българин показа добро самообладание и увереност на ринга и не бързаше да се хвърля напред в необмислени атаки. В първата част липсваха размени, но този силен удар на Валентинов му заслужи предимство в съдийските карти.

Родният ММА боец започна по-агресивно втората част, което предизвика клинч. Състезателите бяха разделени един от друг, а при следващата размяна старозагорецът отбеляза точно кроше. Косендар така и не успяваше да намери целта с опитите му за атаки.

В третата част темпото на игра се вдигна. Бойците предприеха по-активни действия, което доведе до пренасяне на схватката на земя за известно време и няколко клинча. Те бяха предупредени от главния съдия за тези свои действия. В последния клинч за рунда Валентинов бе на път да изхвърли опонента си през въжетата. В почивката след този рунд Валентинов заяви на главния си треньор, Влади Георгиев, че според него е счупил ръката си.

Въпреки това, четвъртата част бе открита с няколко по-силни прави удара от Валентинов. В клинча той бе по-успешен и "открадна" и тази част в съдийските карти.

Петият рунд започна с две поваляния за Валентинов, за които той и Косендар получиха предупреждения. Това се повтори още веднъж и така се стигна до официално отнемане на точка от актива на Валентинов в съдийските карти. Рундът завърши под освиркванията на феновете в "Арена София".